We are the children of the great empire.

Nu har jag fått lite tid att smälta vad som faktiskt hände i lördags, så jag kände att en liten recension var på sin plats! 
 
I lördagsmorse så satt jag och Emil på planet påväg ned till Stockholm, riktigt exalterade och förväntansfulla inför det vi skulle få vara med om under kvällen. Så fort jag fick reda på att 30 seconds to Mars skulle komma hit så visste jag att vi var tvugna att få tag på biljetter. Detta var i September, så ni kan ju tänka er hur det kändes att dagen äntligen var här efter fem månaders väntan. Vi kom fram till Stockholm vid tolvtiden och då blev det ett par timmar som gick åt att åka till min farbror Björn som vi så snällt fick sova hos över natten, lämna väskor, fixa sig, äta och sådant.
 
Hursomhelst så kommer vi fram till Fryshuset arenan och ställer oss i kön; vi hamnade rätt så långt bak så vi tänkte att vi får väl en rätt okej plats längre bak i lokalen. Men icke sa nicke! Direkt när vi kom in så såg vi att det var rätt så tomt på folk på höger sida, så vi ställer oss där och blir alltså ca en meter från stängslet, haha! Det skottska alternativ rock bandet Twin Atlantic började spela och jag tyckte väl att de var helt okej sådär i början, men sedan mot slutet så tycker jag att det blev riktigt bra tillochmed! Favoritlåtarna var Yes i was drunk, Make a beast of myself och Free. Ett litet tips från mig är att kolla upp dessa grabbar, de växer verkligen på en.
 
Men så kommer vi fram till höjdpunkten och själva meningen med resan - arenan släcktes ned och tonerna till Birth börjar. Denna lilla introlåt på ca 2 minuter är bland det bästa på hela skivan. Det är en låt som stegrar och som är så jäkla pampig och som sedan exploderar i ett enda musikaliskt mästerverk. Detta var bland det roligaste att få höra på hela kvällen. Låtar såsom Night of the hunter, Search and destroy och This is war spelas och killarna visar att de är ett band att räkna med, för jäklar vad suveränt det lät, oerhört bra ljud! Men så kommer vi till min favoritlåt på nya skivan; Conquistador. Och åh, vad fantastiskt bra det är. Konfettiregn, ballonger och en galet bra låt mitt i all eufori; fantastisk! Efter detta kommer ytterligare tre av mina favorilåtar Kings and queens, Do or die och City of angels - och jag blir återigen golvad över hur bra detta är. 
 
Måste även prata om mellansnacket och lite extra om just Jared Leto - för jäklar vilken människa detta är! Missförstå mig inte, jag tokgillar samtliga i bandet och all cred till Shannon och Tomo - men Jared showar, peppar och verkligen levererar. Först och främst innan jag fann 30 seconds to Mars så fick jag upp ögonen för Jared Leto via hans skådespelar-karriär. En av mina favoritfilmer år 2004 var tillexempel filmen Alexander där Jared har en roll - och redan där så etsade han sig fast. Och det är på så sätt som jag följt han och hans karriär och så på sätt också 30 seconds to Mars. Så för mig var det mycket mäktigt på så många plan. 
 
Något utav det roligaste var när Jared berättar att han har en speciell gäst med sig - en svensk skådespelare. De flesta gissar på Malin Åkerman, men det var ingen mindre än själva Noomi Rapace som jag verkligen tokgillar! Så jag blev ganska starstrucked där ett tag. Jared och Noomi ville att vi i publiken skulle lära honom ett par ord på svenska. Noomi säger Vill du Ligga och Jared skriker ut meningen till publiken flera gånger ovetandes om vad det betyder och utbrister i ett skratt och en suck när han får veta vad det innehär och säger att vi svenskar är väldigt kåta, men mycket vackra, haha! Hursomhelst, låtarna Bright Lights och Up in the Air får avsluta hela spelningen och återigen så står jag och bara ler över hur bra allt känns och vad oerhört detta är. Om jag måste ge ett betyg så får killarna 4,5 av 5. Det lilla som drar ned det är den långa väntan som blev efter förbandet och att det ibland kunde bli för mycket mellansnack då man hellre ville ha fler låtar. Men jag klagar absolut inte, det var fantastiskt bra och jag är så, så glad!
 
Var det fler som var där? Vad tyckte ni? 

bloglovin

Moa Hansson heter jag. En hårdrockstjej på tjugotre år som just nu är bosatt i Östersund med min sambo Emil.

Mitt största intresse är att fotografera och det gör jag med min Canon EOS 70D. Även musik, film, anime, manga och att skriva ligger mig nära hjärtat. I denna blogg kommer jag skriva om mina tankar, drömmar, visioner och åsikter. Och mer därtill. Allt som gör moa till moa. Min hemsida: moahansson.se