Höjdpunkter under 2014.

Vad har jag gjort under detta år egentligen? Jag har ordnat ihop ett par bilder som sammanfattar detta väldigt bra.
 
Under Januari så hade jag en hel del modell-fotograferingar, träffade vänner, var mycket mellan Östersund-Strömsund och bara hade det fint - det var som ett lugn över hela januari, som nog behövdes. Började ta det mer seriöst med fotograferandet också, ordnade upp mer med min hemsida, min facebooksida & momsregistrerade verksamheten - det kändes som mer riktigt på något vis. En fin månad!
Hela Februari handlade i princip om att peppa inför 30 Seconds to Mars konserten som var den 22 Februari borta på Fryshuset. Jag och Emil drog ned tillsammans och det var helt fantastiskt! Förutom konserten så hade jag en hel del modell-fotograferingar bland annat med fina Jennifer. En lugn och fin månad.
Under Mars så blev det ännu mer modell-fotograferingar, vilket jag tycker är bland det roligaste som finns att göra! Jag hade även en bröllops-fotografering som var superkul! Min Emil fyllde tjugo år så vi firade honom ordentligt, samt så togs det lite familj/bus-bilder där också. Mars var egentligen en ganska så lugn månad. Det började bli ljusare & härligare utomhus, fotobokningarna började bli fler iochmed varmare temperatur och jag bara hade det bra.
Så kommer vi till April. Här var det ganska fullt upp med födelsedagar - firade min mamma & min syster som fyller år dagarna efter varandra, jag hade mycket inomhusfotograferingar, det var en del partaj samt så firade jag och Emil hela sex år tillsammans - fint!
Och så kommer vi till Maj. Egentligen så handlade hela den här månaden om mina fotoprojekt med mina modeller. Det var en riktigt rolig månad! Det började äntligen vara varmt ute, inspirationen & motivationen var på topp och jag hade det bara fint helt enkelt. Började sakta men säkert att planera sommaren.
Och så kommer vi till Juni. Detta var nog en utav de mysigaste månaderna någonsin. Vi spenderade en hel del tid hemma hos min pappa - det började bli så pass varmt att vi solade om dagarna, åt mycket grillat och peppade upp oss inför en kanon sommar! Samt att jag hade mycket fotograferingar särskilt student/modell-fotograferingar och sådant. Och i mitten av Juni så åkte jag och min syster ned till Stockholm för att se One Direction och för att ha en liten mini-semester, så kul!
Under Juli var det verkligen fullt upp nästan varje dag. Jag hade riktigt mycket fotograferingar särskilt barn/familj-fotografering men också några modell-foton. Jag fyllde tjugotvå den elfte juli och passande nog så var det Dundermarknaden då så det blev cider, fint sällskap & sedan en tripp ut med båten, så mysigt! Jag tog några dagar ledigt och åkte iväg till Emils familjs stuga och var där ett par dagar. Bland det härligaste någonsin! Jag, Carro, Emil & Magnus spenderade mycket tid till att bada, sola och bara hade det allmänt bra. Avslutade månaden med att gå på Storsjöyran och såg då bland annat Rival Sons, The Prodigy osv. Grym avslutning!
Och så kommer vi till Augusti. Detta var en relativt lugn månad i början - några modellfotograferingar, tog vara på den sista ledigheten med min familj. Jag fotograferade ett bröllop, nämligen min farbror Jown-owe och hans Ylva. I slutet på Augusti så åkte jag och Emil tillbaka till Östersund igen och där började nu några hektiska månader...
Och så blev det visst September. Jag och Emil spenderade i princip hela månaden till fotograferingar. Jag hade bokningar nästan varje dag, med undantag för någon fredag och söndag här och var. Blev en hel del barn/familj-fotograferingar och jag stortrivdes. Träffade även Carro och Linn under månaden; fikade och bara hade det fint. Tummar upp trots stress - men jag gillar när det är stressigt, när jag känner att jag gör mycket med min tid liksom. 
Och så kommer vi till Oktober. Detta var en fantastisk månad! I början och mitten av månaden så hade jag mycket fotograferingar som vanligt, allt rullade på som vanligt. Men så i slutet av Oktober så kom det jag väntat flera månader på: Italien-resa! Jag, min familj & Emils familj reste till Rom ett par dagar och det var verkligen helt fantastiskt. Vi var till St Peterskyrkan, såg Colosseum - jag gick runt som en dåre och fotograferade, det var så himla vackert överallt! 
Och så kommer vi till November: Jag har verkligen inga bilder alls från den här månaden! Vi var i Italien enda tills den 2 November så början av månaden spenderade jag min tid där iallafall och de bilderna kan ni se i Oktober-delen. Annars så rullade månaden på ganska så bra - hade några sista höstfotograferingar. Det roligaste var i mitten av November då jag och Emil beslutade oss för att köpa biljetter till London & vara med på Hobbits världspremiär! Vi skulle då vara i London mellan 30 November - 3 December och vi var så peppade!
Och så kommer vi till vår nuvarande månad, fina December. Somsagt så bokade jag och Emil biljetter till London så att vi kunde få vara del av Hobbits världspremiär. Vi kom fram på söndagen och då såg vi av en slump att det hölls en teatergala precis vid vårt vandrarhem, så vi gick dit och där vi såg en massa kändisar - särskilt starstrucked blev jag när jag var några centimeter ifrån Ian Mckellen, Andy Serkis, Aidan Turner och James McAvoy. Så fantastiskt mäktigt! Dagen efter, på måndagen, var det dags för Hobbit premiäen. Vi köade i ungefär sju timmar för att ens ha en chans att vara inne på gröna mattan. Vi hade tur & kom in och där är allt bara ett enda stort lyckorus. Att åka till London, visa mitt stöd & min kärlek för dessa fantastiska filmer, att få vara del om något såhär stort & att få dela det med så många likasinnade, det är alldeles magiskt. Att få se så många skådespelare och människor som jag avgudar och inspreras utav, magiskt! Förutom den fantastiska resan så har jag haft några fotograferingar innan jul, jag sågThe Hobbit: Battle of the Five Armies tre gånger samt så hade jag roliga modell-fotograferingar nu på slutet - en fantastisk månad!
Det har varit ett fantastiskt år! Två utomlandsresor, många nya erfarenheter och minnen jag kommer ha med mig hela livet. Måste jag välja något som varit den största höjdpunkten under 2014 så är det: England - Hobbitpremiären. Det kommer jag bära med mig hela livet, fantastiskt. Nu är jag redo inför vad 2015 har att erbjuda, nu kör vi! Gott nytt år på er allihopa, ses nästa år! Ciao!

2/12 - A walk through London.

På tisdagen så tog vi en välförtjänt sovmorgon innan vi gick ut för att utforska London. Vi har varit i London en gång tidigare, men vi kände att vi ville kika på Big Ben & London Eye även denna gång. Sagt & gjort, så strosade vi runt och bara hade det bra och tog en massa bilder. Dock var man så mör efter premiären att man helt enkelt inte kunde gå mer efter ett tag, haha!
Vi fortsatte hem till vandrarhemmet, började packa ihop oss lite smått och började fundera hur vi skulle spendera vår sista kväll här. Vi bestämde oss för att dra till världens bästa restaurang nämligen Angus Steak House, sånt fantastiskt bra ställe - mums! Så himla värt och så gott! Vi avslutade med att ta en liten tripp runt några butiker där jag bland annat köpte en Sherlock-bok, en Hobbit-penna, Fairy Tail saker och lite julklappar till Emil, hihi! Överlag, en fantastiskt fin dag!
 
 

The Hobbit: Battle of the Five Armies World Premiere

Jag har fått vara med om något fantastiskt magiskt. Jag har fått vara del av The Hobbit: Battle of the Five Armies världspremiär i London! Något som jag tidigare bara drömt om kan jag nu säga är verklighet & det är en sådan surrealistisk känsla! Tänkte gå igenom lite hur hela dagen såg ut. Måndagen den 1 December 2014.
Jag har inga bilder från morgonen då vi köade, men vi började göra det strax innan klockan sju på morgonen iallafall. Redan då var det just över hundra personer som stod i kön. För att förklara lite snabbt: På söndagen (dagen innan premiären) så hade över ettusen armband getts bort till de första på plats, som fick garanterad plats inne på premiären. Vi kom fram så sent att vi inte fick garanterad plats, därav att vi var tvungen att börja köa så tidigt på måndagen för att ens ha en chans. Så vi visste redan på morgonen att det kanske inte skulle gå vägen, att det fanns en chans att det skulle hinna bli fullt. Timmarna gick långsamt, men det var viljestyrkan som fick en att orka. Allt som allt stod vi från 07.00 - 16.00 i kön. Hur gick det för oss då?
Vi var bland de sista femtio personerna som fick en garanterad plats! Vi hade sån himla tur! Vi blev ledda av vakterna fram till den gröna mattan, såg alla fans kring stängslen, kände all värme & den massiva kärleken och bara njöt medans jag gick till min plats. Vi hamnade på tredje raden vid ingången där skådespelarna sedan skulle in - vid Empire IMAX. Vi kikade oss omkring, vi var omringad av bildskärmar, vi såg klipp från Hobbit såsom Sagan om Ringen, trailers, osv. Nu började tiden gå fort, snart skulle det äntligen börja!
Vid ca kvart i fem så drog allt igång! Allting sändes live, det var givetvis press & media överallt och tusentals med människor - det var helt otroligt! Skådespelarna och annan crew från filmen började sakta men säkert rulla in och börja gå på den gröna mattan. Tänkte jag kunde visa en massa bilder som togs:
 
Jed Prophy (Nori) 
Richard Armitage (Thorin)
Ian Mckellen (Gandalf)
Andy Serkis (Gollum/Sméagol)
Ken Stott (Balin)
Martin Freeman (Bilbo)
Benedict Cumberbatch (Smaug/Necromancer)
Det var helt otroligt att få ha varit del av detta. Hur kan man ens smälta en sån här sak? Jag går på moln just nu och det är en sådan fantastisk känsla. Att åka till London, visa mitt stöd & min kärlek för dessa fantastiska filmer, att få vara del om något såhär stort & att få dela det med så många likasinnade, det är alldeles magiskt. 
 
Jag lade mina ögon på bland annat: Peter Jackson, Lee Pace, Luke Evans, Richard Armitage, James Nesbitt, Benedict Cumberbatch, Andy Serkis, Orlando Bloom, Billy Boyd & Ian Mckellen. Så mäktigt! Och somsagt, känslan när man först kommer in på premiären, får gå på gröna mattan, se alla fans, se alla bildskärmar och bara känna den här massiva kärleken, truly amazing. Detta är bland det bästa jag någonsin varit med om.

I'm going on an adventure - 30/11- 2014

Vi börjar med i söndags, då hela den här resan började. Vi reste, väntade & längtade mellan 08.00 - 14.00 och under tiden så kände man en skräckblandad förtjusning. Jag var spänd, förväntansfull, nervös, orolig, lycklig - en hel drös med olika känslor samtidigt. Vi har nämligen haft diverese hinder på den här resan. Förseningar med flyg, att man fått veta viktig information kring eventet försent, osv. Så i början visste jag inte riktigt vad jag skulle känna, det var bara så mycket. Hursomhelst så landade vi i London vid två-tiden och jag kände mig direkt hemma. Jag vet säkert i mitt hjärta att detta är en plats jag kommer att flytta till i framtiden, det är där jag ska vara liksom! 
 
Det första vi gjorde när vi kom fram till centrum var att försöka leta upp armband. Man behövde nämligen armband för att komma in på premiären (vilket vi fick veta försent) så det blev att gå runt som galningar för att ta reda på någon information. Vi fick höra av vakterna att TIO MINUTER innan vi kom så gavs det sista bort. Så där stod vi, kändes som någon gett mig en spark i magen. Just ovissheten, vad skulle hända nu då? Skulle vi ens ha en chans att få komma in och se något?
Vakterna gav oss tipset att komma väldigt tidigt på morgonen dagen efter, då de skulle försöka släppa in så många personer som möjligt som var utan armband. Så vi valde helt enkelt att inte lägga mer energi på att vara ledsna och försöka köa och kämpa dagen efter istället. Så vi vandrade runt London och bara tog in allting. De har satt upp massvis med juldekorationer nu, så det var nästan magiskt att få gå runt på kvällen och se allting! Vi passade även på att gå in på en pub som kvällen till ära hade Hobbit/Sagan om Ringen-tema. Så där stannade vi ett tag med, nice! Var dock så himla mycket folk att vi högst stannade en halvtimme, men just grejen att få vara där, kul!
Vi bestämde oss för att gå tillbaka till vårt vandrarhem och sova istället, då vi ville samla krafterna till premiären dagen efter. Little did we know, that our adventure had just begun.. Av en slump via instagram så fick vi reda på att bara några meter ifrån vårt vandrarhem så skulle det hållas en teater-gala. Vi tänkte att det kunde väl vara kul att se vilka kändisar som var där, så vi tänkte inte så mycket mer på det och stack dit. Vi hamnade längst fram vid staketen och till vår stora förvåning var det inte vilka stjärnor som helst som väntade...
I början såg vi alltifrån Naomi Campbell, Kim Catrall, Billie Piper, Eddie Redmayne, Anna Kendrick, Mark Strong, Julian Glover, Iain Glen, Gemma Chan, Gillian Anderson, osv. Sedan så fryser tiden för vem ser jag om inte självaste James McAvoy! Freaking Charles Xavier! Jag har tyvärr inga bilder då allting gick så snabbt (har en massa videos dock) men han kommer iallafall åt vårt håll, skriver autografer åt allihopa, pratar med fansen och åker sedan iväg. Jag blev så ledsen över att vi inte tog med våra autografblock, pennor osv, men vi hade som ingen aning vad vi skulle vänta oss, så dumt nog så hade vi lämnat det på vandrarhemmet. Så inga autografer alls blev det.
 
Vi såg att fler personer började gå ut och då fick vi syn på ingen mindre än Aidan Turner! Förstår ni?! Jag har varit mittemot Kili! Där blev det ett starstrucked-moment för mig. Jag fångade tillochmed en video av Aidan när han försökte komma över stängslet men lyckades inte - utan han fastnade flera gånger och skrattade/skrek, haha! Så kul!
 
Efter det så fortsatte det strömma in människor man avgudar. För vem ser vi om inte Andy Serkis! Självaste Gollum/Sméagol. Andy går runt, skriver autografer, pratar med fans. Sedan vänder jag huvudet mot ingången och då stannar mitt hjärta och mina knän viker sig. För vem ser jag om inte självaste Benedict Cumberbatch. The one and only. En utav mina favoritskådespelare i hela världen och en sådan fantastiskt stor inspiration för mig. Så himla surrealisitskt - där står han bara! Han står vid ingången med sin fästmö, vinkar åt oss fans och går sedan vidare. Men det gör inget, bara den grejen att jag fått se honom med mina egna ögon - magiskt.
Det börjar bli mindre folk och galan ser ut att vara över. Vi bestämmer oss för att vänta några extra minuter. Bland de sista ut kommer *trumvirvel* Sir Ian Mckellen! Här börjar mina ögon tåras upp riktigt ordentligt. Ian skriver autografer, småpratar lite med oss fans och så stannar han extra länge vid oss. Och jag får ta mig en god lång titt på honom. Självaste Gandalf. Han försvinner sedan i en bil och kvar står jag och Emil, alldeles golvad över vad vi precis fått se. Vi vandrar tillbaka till boendet och bara slår oss ned i sängen. Och där börjar jag storgråta. Lyckotårar. Jag är så lycklig.
Några stillebilder från mina videos. 1: Ian Mckellen. 2: Andy Serkis. 3: Aidan Turner. 4: Aidan Turner. 5: Benedict Cumberbatch. 6: James McAvoy. Alldeles fantatiskt och jag är så fantastiskt glad över att ha fått se detta! Och det här vara bara dag 1.. Nästa dag väntade premiären..

We're home!

Inatt så landade jag och Emil i Sverige igen efter vår livs resa. Jag tänkte dela upp vår London-resa i tre olika inlägg med de olika dagarna så det inte blir så himla långa texter. Men för att snabbt sammanfatta, detta är nog det mest fantastiska och mest magiska jag någonsin fått vara med om & det har nog inte riktigt sjunkit in vad som hänt ännu, det är alldeles för mäktigt. Uppdatering kommer! Ciao!

bloglovin

Moa Hansson heter jag. En hårdrockstjej på tjugotre år som just nu är bosatt i Östersund med min sambo Emil.

Mitt största intresse är att fotografera och det gör jag med min Canon EOS 70D. Även musik, film, anime, manga och att skriva ligger mig nära hjärtat. I denna blogg kommer jag skriva om mina tankar, drömmar, visioner och åsikter. Och mer därtill. Allt som gör moa till moa. Min hemsida: moahansson.se